Skip to main content

Un camí compartit

Soc Isabel Montesinos, vaig néixer a Barcelona l’any 1965 i soc mare de l’Anna i l’Eva, aquesta última amb discapacitat intel·lectual. Amb experiència prèvia en el món associatiu, dins del nostre col·lectiu, representar ara la nostra associació, al meu municipi, em fa una veritable il·lusió. Tant per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies com per acompanyar les mares, pares i familiars de les persones amb discapacitat intel·lectual en els diferents “debuts” amb què ens enfrontem durant tota la vida.

El meu repte com a presidenta és lluitar perquè no es vulnerin els drets de les persones amb discapacitat, que  tinguin igualtat de drets i oportunitats i que, en tot aquest camí que hem de fer, les famílies se sentin acompanyades per assolir els projectes de vida dels seus familiars.

Vetllaré per una transparència en la gestió de la nostra entitat i  perquè sigui sempre oberta a tots els socis i sòcies.

Som una entitat jove a Sant Cugat però els membres de la Junta Directiva tenim una amplia experiència en el mon associatiu.

Creiem que Sant Cugat  mereix ser un model de ciutat en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i Acompanya’m StQgat vol ser aquest referent a la ciutat.

 

Ens Acompanyeu ?
Isabel Montesinos
Presidenta d’Acompanya’m StQgat

Acompanya’m StQgat neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, del problema que comporta prendre les decisions correctes  al llarg del trajecte vital d’aquestes persones i de la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.

A partir del moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida: la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat al nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.

En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui quin sigui el nombre de membres de la qual es compon, que s’haurà d’adaptar.

En aquest context hem creat unes etapes que anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexos i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.

El nostre objectiu és oferir a les famílies l’experiència de persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, per tal de poder acompanyar els debutants en cadascuna d’aquestes etapes de la vida, conjuntament amb formacions i xerrades que els mantinguin sempre informats dels drets, prestacions i serveis que els correspon.

D’altra banda, també volem mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que, sovint, si aquestes capacitats s’observen i es valoren, enriqueixen molt l’autoestima de la persona i la visió que se’n té.

Últimos Posts de Acompanya’m

Tenim una veritable visibilitat?

| Discapacitat, opinio | No Comments
El que pretenem, i no és tan difícil, és donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat i reivindicar els seus drets per millorar la seva qualitat de vida…

Deducció per persones amb discapacitat a càrrec a l’IRPF

| Discapacitat, Prestacions | No Comments
Els requisits varien si es tracta de pares, germans, cònjuge o fills, que formin part de la nostra unitat de convivència o estiguin a càrrec nostre   Aquesta deducció pot aplicar-se quan…
unix-te

EL NOU MODEL DE SUPORT PER LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

| Noticia | No Comments
El proper dilluns  17 d'octubre a les 18h , Andrés Labella  pare i fill de persones amb discapacitat, advocat i membre de l'equip d'investigadors de la Càtedra d'Habitatge de la…

Síguenos en Instagram

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share