Skip to main content
Discapacitatopinio

Les persones amb Intel·ligència Límit

By 13 de setembre, 2021novembre 1st, 2021No Comments

La Intel·ligència Límit comporta un desfasament entre l’edat cronològica i la mental

 

Avui volem parlar de les persones amb Intel·ligència Límit ( IL ), un col·lectiu que sovint es troba desubicat.

Es tracta de persones amb un coeficient d’intel·ligència situat entre el 70 i el 85%, just per sota dels valors que l’OMS considera normals. Generalment aquestes persones no mostren cap tret físic que denoti la discapacitat i aquest fet, evidentment positiu, no deixa d’amagar un sentiment d’incomprensió  que, és dur dir-ho així, no sofreixen altres tipus de persones amb DI.

No hi ha un patró homogeni i la diversitat és molt gran,  però a nivell general,  són persones amb dèficits a l’hora de comunicar-se, d’assumir responsabilitats en la vida domèstica i amb dificultats sobretot  a nivell relacional. La IL comporta també un desfasament entre l’edat cronològica i la mental ( els interessos i capacitats no es corresponen amb els de les persones de la mateixa edat ).

L’aprenentatge és lent. Sovint l’educació primària  d’aquests infants, amb l’esforç de l’escola i les famílies, acaba amb èxit, però la secundària és més complexa i requereix de més suport i dedicació. És a partir de l’adolescència quan les dificultats per seguir el ritme general es van eixamplant.

Malgrat la realitat exigent i competitiva on ens trobem, a nivell laboral són moltíssimes les tasques que les persones amb IL poden desenvolupar amb normalitat, és doncs molt important aconseguir la minusvalidesa del 33% que obre la porta a incentius per a la seva contractació.

Acompanya’m Sant Cugat
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share