Un camí compartit

Ferran Felius

Soc Ferran Felius, tinc 57 anys i soc pare del Ferran i de l’Adrià, dos nois bessons amb discapacitat intel.lectual. Apassionat de l’esport, m’agrada aprendre a cuinar i viatjar per tot el mon.
Orgullós de viure a Sant Cugat, una ciutat viva i plena d’oportunitats.
Em fa especial il·lusió encapçalar aquest projecte, que per una banda defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i per altre banda, acompanyar a les mares i pares en els diferents “debuts” que s’enfronten durant tota la vida.
El meu repte com a President és tenir un compromís amb les persones i el seu projecte de vida, dignitat i igualtat de drets i oportunitats.
Participació del col·lectiu en la presa de decisions, competència, eficàcia i eficiència en les actuacions de les families.
I per últim vetllar per una transparència en la gestió de la nostra Entitat.
Som una entitat jove a Sant Cugat pero amb una Junta Directiva amb una amplia experiència en el mon associatiu.
Creiem que Sant Cugat es mereix un model de Ciutat en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i Acompanya’m vol ser aquest referent a la Ciutat.

Ens Acompanyeu ?
Ferran Felius
President d’Acompanya’m StQgat

Acompanya’m neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, de el problema que comporta prendre les decisions correctes a al llarg de l’trajecte vital d’aquestes persones i la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.

A partir d’el moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida: la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat de l’nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.

En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui quin sigui el nombre de membres de la qual es compon, que haurà d’adaptar.

En aquest context hem creat unes etapes que les anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexes i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.

El nostre objectiu és oferir la possibilitat de disposar de l’contacte, de FAMÍLIA en FAMÍLIA, amb persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, per tal de poder acompanyar els debutants en cadascuna d’aquestes etapes de la vida.

D’altra banda, mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que la majoria de les vegades, si s’observen, valoren i enriqueixen molt l’autoestima de l’propi subjecte i la visió que es té d’ells.

Últimos Posts de Acompanya’m

Sexualitat i Discapacitat

| Conferència, Discapacitat, Noticia, Prestacions | No Comments
El proper dilluns 27 setembre a les 18:00,  Gemma Deulofeu Villanueva,  Psicòloga ,Sexòloga i Terapeuta parelles. Col·labora amb DINCAT ; INARDI i el Centre Jove  d’atenció  a Sexualitats . Parlarem de…

Prestacions Economiques per a la Discapacitat

| Discapacitat, Prestacions | No Comments
Existeix molta informació en relació a les ajudes existents per a les persones amb discapacitat, no obstant això, una consulta que rebem sovint gira entorn d'aquest tema: Quines són les…

On Viure Quan Sigui Gran

| Conferència, Discapacitat, Noticia, Prestacions | No Comments
El proper dimecres 12 de maig,  Miguel Madrigal Mir, Educador , Psicòleg i Director Tècnic de CO i CET, President de FPEPDDC i membre de la ajunta directiva de  DINCAT. Ens…

Últimos Twetts de Acompanya’m

Acompanyam @Acompanyam
Tornem amb el cicle de xerrades.
Sexualitat en persones amb D.I.
Inscripcions: https://t.co/rSp8HnrqQ3
Dilluns 27 de novembre a les 18 h. Telemàtica via Zoom https://t.co/PPinuGuiKn

- September 20, 2021

2 4
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@totsantcugat: 🤝 ENTITATS | @acompanyam: "És per això, que hi ha decisions a la vida dels nostres fills que n’hem de prendre, però no ens ha de fer por" https://t.co/QlFUDcyrPa

- July 11, 2021

1
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@totsantcugat: 👥 ENTITATS | @acompanyam: 'L’única manera de poder fer front a aquesta situació plena de mancances és que les mares i pares que tenim un fill amb algun tipus de discapacitat, ens empoderem' #SantCugat https://t.co/iVsCsBmjrP

- June 25, 2021

2
Acompanyam @Acompanyam
Un doble castigo para los autistas | El Correo https://t.co/XSk8EBCRim

- June 16, 2021

1
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@FERRANFELIUS: Felicitats @jordiduramena per continuar quatre anys més el projecte iniciat al @CParticipacio . Molta feina a fer , molts reptes per endavant @_dincat . Empoderar plenament les famílies, objectiu prioritari. @carlescampuzano @perezfrancesc @rcp48 @Maiteruiztarres @Plenainclusion

- May 20, 2021

3

Síguenos en Instagram