Un camí compartit

Ferran Felius

Soc Ferran Felius, tinc 57 anys i soc pare del Ferran i de l’Adrià, dos nois bessons amb discapacitat intel.lectual. Apassionat de l’esport, m’agrada aprendre a cuinar i viatjar per tot el mon.
Orgullós de viure a Sant Cugat, una ciutat viva i plena d’oportunitats.
Em fa especial il·lusió encapçalar aquest projecte, que per una banda defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i per altre banda, acompanyar a les mares i pares en els diferents “debuts” que s’enfronten durant tota la vida.
El meu repte com a President és tenir un compromís amb les persones i el seu projecte de vida, dignitat i igualtat de drets i oportunitats.
Participació del col·lectiu en la presa de decisions, competència, eficàcia i eficiència en les actuacions de les families.
I per últim vetllar per una transparència en la gestió de la nostra Entitat.
Som una entitat jove a Sant Cugat pero amb una Junta Directiva amb una amplia experiència en el mon associatiu.
Creiem que Sant Cugat es mereix un model de Ciutat en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i Acompanya’m vol ser aquest referent a la Ciutat.

Ens Acompanyeu ?
Ferran Felius
President d’Acompanya’m StQgat

Acompanya’m neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, de el problema que comporta prendre les decisions correctes a al llarg de l’trajecte vital d’aquestes persones i la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.

A partir d’el moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida: la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat de l’nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.

En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui quin sigui el nombre de membres de la qual es compon, que haurà d’adaptar.

En aquest context hem creat unes etapes que les anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexes i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.

El nostre objectiu és oferir la possibilitat de disposar de l’contacte, de FAMÍLIA en FAMÍLIA, amb persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, per tal de poder acompanyar els debutants en cadascuna d’aquestes etapes de la vida.

D’altra banda, mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que la majoria de les vegades, si s’observen, valoren i enriqueixen molt l’autoestima de l’propi subjecte i la visió que es té d’ells.

Últimos Posts de Acompanya’m

Dia Internacional Persones amb Discapacitat

| Uncategorized | No Comments
Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat 2021 Us presentem el vídeo commemoratiu del dia internacional de les persones amb discapacitat que se celebra el 3 de desembre, realitzat per…

Oficina de Benestar i Família a Sant Cugat

| Discapacitat, opinio | No Comments
Necessitem Oficina de Benestar Social i Família a  Sant Cugat   Avui volem posar sobre la taula un tema que ens preocupa: la dificultat de tramitar sense desplaçar-nos fora de…

Discapacitat intel·lectual i esport

| Discapacitat, opinio | No Comments
'La pràctica esportiva permet treballar hàbits d’autonomia general, conceptes esportius com normatives, o de comportament'  L’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual, a més d’aportar uns beneficis físics o psicomotrius…

Últimos Twetts de Acompanya’m

Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@tallermoragas: Dia Internacional de les persones amb (dis)CAPACITAT👫

Avui hem participat en actes com el “Jo en primera persona”, on hem pogut debatre sobre diferents temes d’actualitat🎤
També hem col·locat paradeta

Per cert… Heu vist la nostra pancarta?🏠
Reivindiquem els nostres drets!💪 https://t.co/3zuVqQmQkj

- December 4, 2021

3
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@mireiaingla: Avui commemorem el #DiaInternacionalPersonesambDiscapacitat, o altres capacitats, per reivindicar els seus drets i la implicació constant de les seves famílies.

#SantCugat I @acompanyam @Cataloniafundac @AutismeGURU @tallermoragas @GemmaAristoy https://t.co/KFuuNTrR6x

- December 3, 2021

1
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@A_fuireach: Més conscienciació i més ajudes. Senzillament dies genial.
#acompanyam https://t.co/YuT3zMW6yp

- December 3, 2021

1
Acompanyam @Acompanyam
Reivindicar un lleure expliquen l'Arnau i en Lalo. Diuen que és car i moltes vegades han d'anar a Barcelona per fer activitats . Volen més lleure a @ajsantcugat @GemmaAristoy @dariusbruna @paoguglis @IsabelMontSan @mrocaq @A_fuireach @francesccolom https://t.co/cg2g8NC6m5

- December 3, 2021

1 2
Acompanyam @Acompanyam
Gràcies @CarmelaStC i sempre pel teu suport a les famílies https://t.co/uHGDGsRo7I

- December 3, 2021

2

Síguenos en Instagram