Un camí compartit

Ferran Felius

Soc Ferran Felius, tinc 57 anys i soc pare del Ferran i de l’Adrià, dos nois bessons amb discapacitat intel.lectual. Apassionat de l’esport, m’agrada aprendre a cuinar i viatjar per tot el mon.
Orgullós de viure a Sant Cugat, una ciutat viva i plena d’oportunitats.
Em fa especial il·lusió encapçalar aquest projecte, que per una banda defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i per altre banda, acompanyar a les mares i pares en els diferents “debuts” que s’enfronten durant tota la vida.
El meu repte com a President és tenir un compromís amb les persones i el seu projecte de vida, dignitat i igualtat de drets i oportunitats.
Participació del col·lectiu en la presa de decisions, competència, eficàcia i eficiència en les actuacions de les families.
I per últim vetllar per una transparència en la gestió de la nostra Entitat.
Som una entitat jove a Sant Cugat pero amb una Junta Directiva amb una amplia experiència en el mon associatiu.
Creiem que Sant Cugat es mereix un model de Ciutat en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i Acompanya’m vol ser aquest referent a la Ciutat.

Ens Acompanyeu ?
Ferran Felius
President d’Acompanya’m StQgat

Acompanya’m neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, de el problema que comporta prendre les decisions correctes a al llarg de l’trajecte vital d’aquestes persones i la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.

A partir d’el moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida: la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat de l’nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.

En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui quin sigui el nombre de membres de la qual es compon, que haurà d’adaptar.

En aquest context hem creat unes etapes que les anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexes i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.

El nostre objectiu és oferir la possibilitat de disposar de l’contacte, de FAMÍLIA en FAMÍLIA, amb persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, per tal de poder acompanyar els debutants en cadascuna d’aquestes etapes de la vida.

D’altra banda, mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que la majoria de les vegades, si s’observen, valoren i enriqueixen molt l’autoestima de l’propi subjecte i la visió que es té d’ells.

Últimos Posts de Acompanya’m

Esport i Lleure

| Conferència, Discapacitat, Noticia, Prestacions | No Comments
El proper dilluns 25 d'octubre a les 18:00, Maria González Soria, Llicenciada en Ciències de l'Activitat Física i l'esport i Coordinadora de l'àrea d'AF de Catalònia Fundació Creactiva des de…

Sexualitat i Discapacitat

| Conferència, Discapacitat, Noticia, Prestacions | No Comments
El proper dilluns 27 setembre a les 18:00,  Gemma Deulofeu Villanueva,  Psicòloga ,Sexòloga i Terapeuta parelles. Col·labora amb DINCAT ; INARDI i el Centre Jove  d’atenció  a Sexualitats . Parlarem de…

Prestacions Economiques per a la Discapacitat

| Discapacitat, Prestacions | No Comments
Existeix molta informació en relació a les ajudes existents per a les persones amb discapacitat, no obstant això, una consulta que rebem sovint gira entorn d'aquest tema: Quines són les…

Últimos Twetts de Acompanya’m

Acompanyam @Acompanyam
Nova Xerrada organitzada per Acompanya'm. el 25 OCTUBRE a les 18:00hores la Maria González de @Cataloniafundac parlarà sobre les avantatges de l'esport i el lleure en persones amb discapacitat intel·lectual Registra’t gratuitament https://t.co/FOrsinQXYA https://t.co/Ke88dPwwvW

- October 18, 2021

1 3
Acompanyam @Acompanyam
acompanyam Retweeted
@ajsantcugat: ✅La taula de participació d'entitats de persones amb discapacitat, s'ha reunit presencialment després de mesos de reunions telemàtiques. Treballem per la inclusió a #SantCugat

@GemmaAristoy @acompanyam @AutismeGURU
@Cataloniafundac @tallermoragas @familiaamic @Nudenu @_dincat https://t.co/zU7xpIpSt6

- October 13, 2021

5
Acompanyam @Acompanyam
La jornada de portes obertes de golf adaptat suspesa per pluja . Us informarem de la nova data. @totsantcugat @paoguglis @IsabelMontSan @A_fuireach @mrocaq @francesccolom @FERRANFELIUS @Roc3_PitchPutt https://t.co/EbA3q7vPVr

- October 3, 2021

1 1
Acompanyam @Acompanyam
Us ve de gust, aprendre a jugar a golf. Pitch&Patt per a persones amb Discapacitat intel·lectual. Vine a la jornada de portes obertes. Reserva la teva plaça https://t.co/nHMFwvExnD https://t.co/Jg2aaLjvrC

- September 28, 2021

3 4
Acompanyam @Acompanyam
Tornem amb el cicle de xerrades.
Sexualitat en persones amb D.I.
Inscripcions: https://t.co/rSp8HnrqQ3
Dilluns 27 de novembre a les 18 h. Telemàtica via Zoom https://t.co/PPinuGuiKn

- September 20, 2021

3 5

Síguenos en Instagram