Skip to main content

El que pretenem, i no és tan difícil, és donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat i reivindicar els seus drets per millorar la seva qualitat de vida

 

Moltes vegades ens preguntem si el col·lectiu de persones amb discapacitat té prou visibilitat. És cert que amb el pas del temps la societat ha anat evolucionant i la consciència de la discapacitat s’ha anat normalitzant cada vegada més. Però, així i tot, encara estem molt lluny de conscienciar-nos del fet que anar pel carrer, entrar en un comerç, utilitzar els transports públics o passar uns dies en un hotel, activitats senzilles per a qualsevol persona, és complicadíssim per a qui té alguna discapacitat. I això no és just. Això cal resoldre-ho. Parlant-ne, per començar.

Seria fantàstic que des de les organitzacions, les entitats, i sobretot la mateixa administració es parlés del nostre col·lectiu. Podríem comptar amb els dits de la mà les vegades que, per exemple, en un ple municipal surt algun tema referit a la discapacitat. Perquè estem convençuts que donar més visibilitat a la discapacitat des de les organitzacions ciutadanes, i sobretot l’administració, ajudaria molt a fer que els nostres fills i filles poguessin tenir una vida més normalitzada i no haver de donar constants explicacions a la resta de ciutadania.

El 3 de desembre serà el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Aquest dia té com a objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la discapacitat i promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb qualsevol discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Ens ho creiem? Som prou visibles? Realment és una data per celebrar? Acompanya’m, entitat santcugatenca que fa que roda fa gairebé tres anys, encara en tenim dubtes. El que pretenem, i no és tan difícil, és donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat i reivindicar els seus drets per millorar la seva qualitat de vida. Tant de bo d’aquí a uns anys no calgui parlar que la Discapacitat celebra el seu dia a primers de desembre.

Ferran Felius President Acompanya’m Sant Cugat

Leave a Reply

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share