Soc Ferran Felius, tinc 59 anys i soc pare del Ferran i de l’Adrià, dos nois bessons amb discapacitat intel.lectual. Apassionat de l’esport, m’agrada aprendre a cuinar i viatjar per tot el mon.
Orgullós de viure a Sant Cugat, una ciutat viva i plena d’oportunitats.
Em fa especial il·lusió encapçalar aquest projecte, que per una banda defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies i per altre banda, acompanyar a les mares i pares en els diferents “debuts” que s’enfronten durant tota la vida.
El meu repte com a President és tenir un compromís amb les persones i el seu projecte de vida, dignitat i igualtat de drets i oportunitats.
Participació del col·lectiu en la presa de decisions, competència, eficàcia i eficiència en les actuacions de les families.
I per últim vetllar per una transparència en la gestió de la nostra Entitat.
Som una entitat jove a Sant Cugat pero amb una Junta Directiva amb una amplia experiència en el mon associatiu.
Creiem que Sant Cugat es mereix un model de Ciutat en l’àmbit de la discapacitat intel·lectual i Acompanya’m vol ser aquest referent a la Ciutat.
Ens Acompanyeu ?
Ferran Felius
President d’Acompanya’m StQgat
Acompanya’m neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, de el problema que comporta prendre les decisions correctes a al llarg de l’trajecte vital d’aquestes persones i la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.
A partir d’el moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida: la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat de l’nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.
En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui quin sigui el nombre de membres de la qual es compon, que haurà d’adaptar.
En aquest context hem creat unes etapes que les anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexes i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.
El nostre objectiu és oferir la possibilitat de disposar de l’contacte, de FAMÍLIA en FAMÍLIA, amb persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, per tal de poder acompanyar els debutants en cadascuna d’aquestes etapes de la vida.
D’altra banda, mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que la majoria de les vegades, si s’observen, valoren i enriqueixen molt l’autoestima de l’propi subjecte i la visió que es té d’ells.