Skip to main content

Fa uns dies vaig ser convidat a una de les sessions de treball del taller de pintura de l’Espai Maristany a càrrec de l’equip de professionals de Windown i destinat a l’expressió artística de perfils amb diversos tipus de discapacitats intel·lectuals i físiques.

En alguna intervenció anterior us he parlat d’aquest espai perquè crec que utilitza una metodologia interessant de conèixer per valorar les capacitats, el talent i les reaccions de les persones, quan veuen que han estat capaços d’arribar on ni ells mateixos pensaven que hi podien ser mai. Va sobtar-me el mètode quan me’l van explicar, i per això no sols i vaig assistir sinó que en oferir-me la possibilitat de participar-hi i viure-ho des de dins, em vaig sentit temptat de fer-ho i vaig acceptar.

En un ambient relaxat i distès vaig compartir amb un grup nombrós de nois i noies la sensació de quan et donen un full de paper en blanc i et conviden a expressar-te a través seu. Al primer moment es sent un buit absolut, però ràpidament i al enfrontar-nos a la creació, sempre amb el suport i l’atenció dels monitors, tot i semblar diferent el mon de la discapacitat, t’adones de que la barrera sempre és la mateixa, que el límit està en atrevir-se a fer-ho i desprès deixar-se portar. En pocs minuts es van anar creant, a poc a poc, un munt d’imatges que reflectien com veuen les coses que els envolten els qui ho estaven pintant i el resultat tampoc era tant diferent del que admirem en exposicions de professionals prestigiosos. Em fa  pensar en que hi ha d’alternatiu en aquesta pintura i perquè molta de l’altre no la denominem així

Lluis Godayol

Cofundador d'Acompanya'm Pare d'un noi de trenta anys amb discapacitat intel·lectual. En aquests anys hem pres consciencia de la solitud de les seves families en el dia a dia.

Leave a Reply

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share