Skip to main content

Associació de famílies de persones amb disCapacitat

Acompanya’m neix de la mà d’un grup de pares i mares amb fills amb discapacitats intel·lectuals diverses i de diferents edats, coneixedors de les dificultats que es plantegen en el dia a dia d’aquestes famílies, del problema que comporta prendre les decisions correctes al llarg del trajecte vital d’aquestes persones i la solitud que s’experimenta en els moments de fer-ho.

A partir del moment de conèixer la discapacitat, la família es veu obligada a simultaniejar dues formes de vida:  la de qualsevol família ordinària i l’adaptada a les necessitats específiques de la persona amb discapacitat del nucli familiar, habitualment més complexes i exigents. En aquest entorn apareix la solitud i molts dubtes.

En cap cas és la persona amb discapacitat intel·lectual la que s’adapta a la dinàmica familiar, sinó que és la família, sigui el que sigui el nombre de membres de la que es composa, que haurà d’adaptar-se.

En aquest context hem creat unes etapes que les anomenem DEBUTS, que corresponen als moments més complexes i emocionals de la presa de decisions per part de la família en el llarg trajecte vital de la discapacitat.

El nostre objectiu és oferir la possibilitat de disposar del contacte, de FAMÍLIA a FAMÍLIA, amb persones que ja han passat per aquestes circumstàncies, a fi de poder acompanyar als debutants en cada una d’aquestes etapes de la vida.

D’altra banda , mostrar que una discapacitat no és excloent d’altres capacitats personals que poden ser treballades al llarg de tots aquests debuts. Que la majoria de cops, si s’observen, valoren i enriqueixen molt l’auto-estima del propi subjecte i la visió que se’n te d’ells.

Últims Posts de Acompanya’m

Tenim una veritable visibilitat?

| Discapacitat, opinio | No Comments
El que pretenem, i no és tan difícil, és donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat i reivindicar els seus drets per millorar la seva qualitat de vida…

Deducció per persones amb discapacitat a càrrec a l’IRPF

| Discapacitat, Prestacions | No Comments
Els requisits varien si es tracta de pares, germans, cònjuge o fills, que formin part de la nostra unitat de convivència o estiguin a càrrec nostre   Aquesta deducció pot aplicar-se quan…
unix-te

EL NOU MODEL DE SUPORT PER LES PERSONES AMB DISCAPACITAT

| Noticia | No Comments
El proper dilluns  17 d'octubre a les 18h , Andrés Labella  pare i fill de persones amb discapacitat, advocat i membre de l'equip d'investigadors de la Càtedra d'Habitatge de la…

Últims Twetts de Acompanya’m

[ap-twitter-feed-pro-slider controls=”true” slide_duration=”4000″ auto_slide=”true” slider_mode=”horizontal” adaptive_height=”true” total_feeds=”8″ username=”Acompanyam”]

Segueix-nos en Instagram

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share